Prezentare

Viziunea școlii:

„Școala Gimnazială Nr.8 Piatra Neamț este școala în care sunt implicați toți factorii educaționali, este o școală în slujba comunității, având capacitatea de a funcționa ca o structură eficientă și echitabilă pentru toate categoriile de elevi”.

Misiunea școlii:

„Ne propunem să fim mai buni, toleranți, apți pentru integrare, pentru activități eficiente și cel puțin egali cu noi înșine”.

Valorile școlii:

– Seriozitate și profesionalism;
– Curiozitate și sete de cunoaștere;
– Inițiativă, asumarea riscurilor;
– Pragmatism, ancorare în realitate;
– Libertate, integritate, nediscriminare.

Cuvânt înainte…
 
    Bine ați venit cu toții, elevi, părinți, profesori, public pe site-ul Școlii Gimnaziale Nr.8 Piatra Neamț!
    Sper să dezvoltăm aici o adevărată rețea binefăcătoare celor care vor să pășească timizi, cu sfială, ori cu încredere pragul unității, sau doar să „privească” drumul ce-l parcurg partenerii educaționali ai instituției noastre!
    E școala dragă nouă, dascălilor, o școală cochetă și în care progresul se cuantifică în calificative, note și atitudini.
    E o școala unde se duce o luptă cu adevărat pentru a exprima o formă a gândului, a sufletului, a lua o atitudine și a-l determina pe elev să aspire spre dezvoltarea capacitătii de ierarhizare a propriilor pasiuni și înclinații.
    E o școală în care supărarea se îmbină cu sublimul și armonia pentru a lăsa în urmă generații întregi de elevi pregătiți pentru a face față prezentului, dar și viitorului.
    De aceea, vă provoc pe dumneavoastră, părinții, să nu evitați șansa de a oferi copiilor o școală care-și propune promovarea unor servicii educaționale de înaltă calitate, o școală de rafinament și bun gust, deschisă spre o pepinieră de calitate.
    Un gând cald, cu prietenie, pentru toți cei implicați în parteneriatul elevi-părinți-dascăli.
 Director,
Simionel Teodora