iunie 1 2021

La mulți ani, copile drag!

La mulți ani, copil frumos și drag! La mulți ani, copii mai mici sau mai mari! Voi sunteți lumina ochilor noștri, mândria și împlinirea vieții!

Să aveți parte de o copilărie fericită, lipsită de griji, să fiți sănătoși și zâmbetul să înflorească mereu pe chipul vostru suav! Sănătate multă, speranță, încredere și părinților, bunicilor care vă veghează noapte și zi! 

O zi minunată, precum copilăria, să aveți!

                                                                             Director, Simionel Teodora

 

 

mai 13 2021

PRECIZĂRI PRIVIND STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2021-2022

Conform Ordinului de ministru nr. 3.243/5.02.2021 privind structura anului școlar 2021 – 2022, cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie.

Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021 – 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire.

Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățământ, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare în timp scurt.

Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online.

În orice variantă, Ministerul Educației va avea anul acesta inițiativa de a propune extinderea perioadei de cursuri în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022 – 2023. În acest sens, vor fi inițiate consultări extinse.

Ministerul Educației va lua în considerare orice soluție va rezulta în urma acestor consultări, fără a exclude nicio variantă solicitată de profesori, elevi și părinți, nici revenirea la trimestre, nici extinderea duratei cursurilor și nici altă variantă ce va rezulta în interesul pregătirii elevilor.

iunie 5 2018

Mesajul Inspectorului Școlar General pentru cadrele didactice

MESAJUL INSPECTORULUI ȘCOLAR GENERAL – prof. ELENA LAIU

Societatea românească marchează o altă sărbătoare, cunoscută ca ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI; un alt moment al bilanțului, un alt prilej de sărăbătoare!

Pentru neobosita energie, pentru prinosul de dragoste cu care călăuziți pașii învățăceilor și pentru rodnicia de rezultate excelente din acest an școlar, vă felicit, stimați colegi! Să vă fie, plin de bucurie drumul acestei veri! Multă sănătate și prosperitate!

Dragii mei colegi,

Vă mulțumesc cu acest prilej pentru efortul susținut și în acest an școlar, pentru munca neobosită, pentru rezultatele frumoase obținute cu elevii și mă aplec cu recunoștință și respect în fața MĂRIEI SALE – PROFESORUL DIN ȘCOALA 8!

decembrie 19 2017

Gânduri de Crăciun

STIMAȚI PĂRINȚI,
DRAGI ELEVI,
DRAGI COLEGI,

    Decembrie înseamnă, uneori, apariția primilor fulgi de zăpadă, dar, de fiecare dată, înseamnă dragoste, miros de brad, de cozonaci și scorțișoară, clinchet de clopoțel și frumoasele colinde – toate introducându-ne în atmosfera sărbătorilor de iarnă, în spiritul crăciunului care, iată, s-a instalat și la școala noastră! Continue reading

mai 23 2017

La multi ani, scoala draga!

           Școala Gimnazială Nr.8 Piatra Neamț îmbracă zilele acestea haine de sărbătoare, omagiind aniversarea a 40 ani de la înființare, prilej de trăiri intense, bucurii și bilanț în amintirea unui trecut în care s-au zămislit idei, rezultate, s-au sudat sentimente, a unui prezent continuu și plin de viață și cu speranța unui viitor  din care să nu lipsească profesionalismul, seriozitatea și implicarea. Continue reading