O școală în care sunt implicați toți factorii educaționali

Îi aștept cu drag, cu emoții și, în aceeași măsură, cu respect… Am nevoie de dânșii, de glasurile lor, de căldura lor sufletească… Sunt dascălii Școlii Nr.8 Piatra Neamț !
Așa îmi încep fiecare zi și o completez, treptat, și respir ușurată când intru în sălile de clasă și văd fețele zâmbitoare, pline de candoare, ale copiilor din grădinițe și clasele primare, dar și cele serioase, afișând dorință de afirmare, ale celor din clasele gimnaziale. Privesc „Oglinda școlii” și sunt mândră, sunt încântată că ea reflectă tinerețea, exuberanța, elanul creator, că elevii percep unitatea de învățământ ca pe o fântână a creației și a cunoașterii, iar cadrele didactice își înțeleg adevărata menire de dascăl. Întregul este completat de personalul didactic auxiliar și nedidactic care dă dovadă de seriozitate, muncă și echipă în toate compartimentele.
Sfârșit de an … ora bilanțului!
Clipă de clipă, an de an, Școala Nr.8 Piatra Neamț a crescut constant în spiritul unor valori pe care încearcă să le păstreze într-un efort, deloc simplu, deloc lipsit de sacrificii, dar plin de satisfacții.
Astfel, au prins contur proiectele cu care ne mândrim „PREVINS”, „Educația – punctul de plecare pentru fiecare drum de succes”, „Literație”, dar și parteneriatele și concursurile care aduc un plus de valoare unității: „Colind de Crăciun”, „Bradul Altfel”, „Învierea în culori”, „e-Twinning”, „Eco-Școala”.
La sfârșit de an, într-un iureș amețitor, clipe, ore, zile, antrenați de un inimos dascăl, consilierul educativ al școlii, doamna Gal Carmen, deopotrivă, elevi și dascăli, au fost implicați în activități extracurriculare în care s-au întrecut spontaneitatea, puritatea copilului de altă-dată și în care am avut ca parteneri psihologi, antrenori, medici și polițiști.
Împărtășesc o lecție de viață, de 35 ani, tuturor celor care trăiesc și muncesc în școala noastră, motiv pentru care, la cumpăna dintre ani, doresc liniște și sărbători frumoase, deopotrivă, elevilor, părinților și dascălilor care trudesc între zidurile școlii, într-un dialog autentic al generațiilor.

DIRECTOR,
prof. Teodora SIMIONEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Post