Festivitatea de deschidere a anului scolar 2017/2018

STIMAȚI INVITAȚI,

DRAGI COLEGI,

DRAGI ELEVI, PĂRINȚI, BUNICI,

          Debutul toamnei semnifică, printre altele, și început de an școlar, motiv pentru care permiteți-mi să vă urez BINE AȚI VENIT, să aveți un an bun, cu rezultate pe măsura muncii dumneavoastră!

          Practic, începem un nou capitol din viața fiecăruia dintre noi, cei prezenți, și, la sfîrșit de an școlar dorim să ne uităm cu mult drag în oglinda muncii noastre!

          Și, pentru că unii chiar așteptăm de mult, și cu emoție, întâlnirea, să le mulțumim și să ne bucurăm că pentru parteneriatul profesor-părinte-elev înseamnă împlinere, unitate, echilibru!

          Să încercăm, așadar să transformăm pentru încă un an școala în Familia Școlii Nr.8 Piatra Neamț – locul unde venim și de unde plecăm cu plăcere și încărcați de sentimente nobile!

          Și asta grație profesionalismului colectivului de dascăli din școala noastră, dascăli cărora să le mulțumim, cu aplauze, odată în plus pentru efortul pe care-l fac încât Școala 8 să se mențină printre școlile cu renume din județ.

          Și aici trebuie să fac obligatoriu, o paranteză și precizez că an de an am venit în fața dumneavoastră cu rezultatele obținute de absolvenții claselor a VIII-a la Evaluare Națională.

          Anul acesta rezultatele au fost remarcabile, de excepție, rezultate pe care școala nu le-a mai obținut niciodată:

– media 9,03 la clasa a VIII-a A la matematică

– 2 elevi au obținut media 10, motiv pentru care în această vară au fost menționați de 3 ori în presa locală!

          Vă mulțumesc și dumneavoastră, stimați părinți, pentru implicare, colaborare, vă dorim putere de muncă și sănătate, pentru a ne bucura, în final, de roadele copiilor dumneavoastră, ai noștri!

          Și în acest an școlar, 2017/2018, mergem pe aceeași formulă de orar (800-1400), cu toate clasele în program de dimineață.

          Permiteți-mi, acum, să vă nominalizez cadrele didactice diriginți ai claselor 0-VIII:

P A – ANDRIESCU CARMEN

P B – GAL CARMEN

I A – HÎRȚAN MARIA : „BUN VENIT ÎN COLECTIVUL NOSTRU!”

I B – NISTOR MARIA

II A – HERDEȘ CRISTINA

II B – ROBU RAMONA

III A – TANASĂ DUMITRIȚA

III B – TĂNĂSELEA LĂCRĂMIOARA

IV A – TROFIN RAMONA

IV B – LAZĂR GABRIELA

V A – SAVA MARIA-MAGDALENA

V B – ANDRONACHE SIMONA : „BUN VENIT PRINTRE NOI!”

VI A – CHELARU ELENA

VI B – CORDUN ELENA

VII A – NACU GABRIELA

VIII A – RADU ALINA

          Tuturor – gânduri dragi și baftă multă!

Consiliul de Administrație, conducerea școlii, a demarat un concurs cu o încărcătură emoțională și profesională deosebită: DASCĂLUL ANULUI!, motiv pentru care voi decurge la o caracterizare modestă a acestuia (pentru că pentru cel care e declarat în anul acesta dascălul model cuvintele sunt prea puține pentru a-l descrie).

          Așadar: e un dascăl cu un caracter integru, sever, riguros și care nu lasă loc de interpretare în relația profesor-părinte-elev.

          A pus de-a lungul anilor, mai presus de orice, elevul, a investit trudă în aceștia, identificând valoarea fiecăruia.

          Dovada seriozității, responsabilității și dăruirii este susținută de o bună pregătire profesională, obținând astfel cu elevii numeroase premii la olimpiade și concursuri de specialitate, iar cu elevii clasei a VIII-a A, anul acesta, rezultate remarcabile, motiv pentru care Consiliul de Administratie i-a acordat anul acesta calificativul Fb cu 100p.

          Pentru toate acestea, conducerea școlii, Consiliul de Administratie i-a acordat titlul de DASCĂLUL ANULUI 2016/2017, doamnei profesor SAVA MARIA-MAGDALENA.

Înainte de a-i vedea pe ring pe cei mai mici, boboceii claselor pregătitoare, permiteți-mi să vă prezint și invitații la acest debut de an școlar:

 1. IȘJ Neamț – reprezentat de un inspector profesionist, un om drag nouă, liantul dintre școală și inspectorat, cu o colaborare fructruoasă, inspectorul teritorial, doamna prof. Florentina Ungureanu (căreia îi mulțumim, cu respect și drag, pentru participare)!
 2. Consiliul Local are un reprezentant drag nouă, în calitate de fost elev al școlii (de care suntem tare mândri), membru în CA al școlii și consilier local. Pe această cale țin să-i mulțumesc, cu respect, pentru implicarea domnului ROMEL BÎRJOVEANU de-a lungul timpului în rezolvarea multor probleme care țin de facilitarea investițiilor pentru ca procesul instructiv-educativ să se desfășoare în condiții optime în unitatea noastră! (Mii de mulțumiri!)
 3. Reprezentantul Poliției – domnul DAN ISPAS cu care am colaborat și anul trecut încât să simțim că suntem în siguranță în școală și în preajma acesteia!

One thought on “Festivitatea de deschidere a anului scolar 2017/2018”

 1. Cine învaţă are mai multe şanse în viaţă.
  Cine învaţă este mai sănătos.
  Cine învaţă este mult mai respectat decât ceilalţi şi ştie, la rândul lui, să respecte.
  Merită să învăţăm!
  Vă doresc un început de an cât mai bun şi mult succes pe tot parcursul
  acestui an şcolar!
  Profesor,
  SAVA MARIA-MAGDALENA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Post