Hour of Code – 2016

„Ora de Programare” reprezintă o introducere de o oră în știința computerului și programare, cu scopul de a demistifica limbajul specific și de a arăta că oricine poate învăța bazele acestuia. Încercarea de a apropia elevii de tehnologia computerelor și programare a devenit un efort global. Acesta începe prin parcurgerea unor activități de o oră, însă se extinde la tot felul de eforturi ale comunității.„Hour of Code” are loc în fiecare an în timpul Săptamânii Educației în Tehnologia Computerelor. În 2016 aceasta este în 5-11 decembrie, dar se poate organiza un eveniment Hour of Code în orice perioadă a anului. Săptămâna Educației în Tehnologia Computerelor este ținută în fiecare an în  amintirea zilei de naștere a unui important pionier din domeniul tehnologiei Admirarul Grace Murray Hopper(9 decembrie 1906).

Fiecare elev ar trebui să aibă posibilitatea de a învăța tehnologia computerelor. Programarea ajută la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, la dezvoltarea logicii şi creativității. Începând devreme, elevii vor avea o fundaţie pentru succesul în orice carieră din secolul XXI.

Scopul Hour of Code nu e acela de a învăța pe oricine să devină expert în informatică într-o singură oră. O oră este suficientă doar pentru a învăța că tehnologia computerelor este distractivă și creativă, că este accesibilă la orice vârstă, tuturor elevilor, indiferent de proveniență. Măsura succesului acestei campanii nu constă în cât de multă materie învață elevii – succesul este reflectat de participarea pe scară largă, indiferent de sex și grupuri etnice și socio-economice, iar creșterea, ca rezultat, în înscrieri și participare, o vedem în cursurile de informatică de la toate nivelurile. Milioane de profesori și elevi participanți au decis să meargă mai departe de o oră – pentru a învăța o zi întreagă sau o săptămână întreagă sau chiar mai mult, iar mulți elevi au hotarât să se înscrie la un curs întreg (sau chiar studii universitare) ca rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Post