Un om bine instruit, de rele este ferit!

,, Un om bine instruit, de rele este ferit!- o actiune deosebita de invatare a comportamentului corect in cazul unor situatii de urgenta. Activitatea de astazi a constat in simularea uni incendiu precum si invatarea unor tehnici se acordare a primului ajutor. Primul pas a fost o instruire a cadrelor didactice privind regulile unui comportament corect in caz de incendiu si caile de evacuare din scoala.

Apoi fiecare cadru didactic a mers la clasa facand instruirea elevilor si repetand cu acestia regulile de comportament si evacuarea. a urmat evacuarea la auzirea semnalului sonor si strangerea copiilor in locul de adunare prestabilit. Pana la sosirea invitatului nostru de la Ambulanta, elevii au fost supusi uni test prin sondaj asupra regulilor pe care si le-au insusit in urma instruirii.
Echipa ,,Sanitarii priceputi din scoala noastra au dispus la efectuarea unui exercitiu de prim ajutor, in fata elevilor adunati pe terenul scolii.
Invitatul nostru a fost cel care in final a facut o demonstratie cu multe exemple practice de acordare a primului ajutor, de data aceasta in sala de sport in fata unui nr. mai mic de copii, pentru a se putea face auzit.

Copiii au fost incantati de ideea de a sti care este comportamentul corect in cazul producerii unui incendiu, dar si mai incantati cand au asistat la cele doua demonstratii de acordare a primului ajutor, oferindu-se cu nerabdare si emotie ca voluntari in explicarea tehnicilor.

 

Invalid Displayed Gallery

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Post

Hai la teatru!Hai la teatru!

Astăzi, vineri, 24 martie 2017, elevii claselor a VIII-a au participat la activitatea „Hai la teatru!” realizată de Catedra de limba și literatura română, coordonată de prof. Ana Țaranu și