Grădinița cu P.P. Nr.8

Grădinița cu P.P. Nr.8 Piatra Neamț funcționează în cartierul Darmănești – Piatra Neamț. A fost înființată la 1 septembrie 1978, cuprinzând 10 grupe de preșcolari conduse de 20 educatoare: 4 grupe în localul propriu, 4 grupe la parterul blocului K8 și 2 grupe în Școala Nr.27 Piatra Neamț. Treptat, scăzând natalitatea, a scăzut și populația preșcolară în zonă și gradinița a funcționat cu 4 grupe de copii, din 1997 și până în 2010.

În anul 2010 unitatea noastră și-a schimbat înfățișarea prin extinderea spațiului de școlarizare. Astfel, a fost construit un corp – anexă, modern, cu care ne mândrim și care cuprinde: o sală de clasă ( de mese ), o baie și un hol.

Între 2010 și 2013 grădinița a funcționat cu 5 grupe de copii, iar în acest an școlar, 2013-2014, cu 4 grupe, cu efective numeroase.

Grădinița noastră are cadre didactice cu grad înalt de pregătire profesională care desfășoară proces de învățământ de calitate. Dispune de o bază materială bogată, asigură condiții necesare educației copiilor preșcolari.

Din anul 2006 a devenit structură a Școlii Gimnaziale Nr. 8 Piatra Neamț, ca urmare a descentralizării învățământului.

Ani de-a rândul grădinița noastră a fost „leagănul copilăriei” pentru multe generații de copii care s-au bucurat de prestația deosebită a cadrelor didactice cu efecte scontate în buna pregătire pentru școală și viață a acestora. Mulți dintre ei ne vizitează, retrăiesc amintirile plăcute și ne mulțumesc pentru dragostea, grija și munca plină de har cu care au fost înconjurați și care i-a desăvârșit ca școlari, ca oameni, ca cetățeni vrednici ai acestei țări.

Grădinița noastră este un loc plăcut, minunat, scăldat în aer și lumină, este „o lume a copiilor” – care permite dezvoltarea liberă a acestora, explorarea activă, interacțiunea cu materialele variate, cu ceilalți copii și adulți – „o oază de liniște, respect, ordine și libertate”, care stimulează dezvoltarea firească a fiecărui copil în parte. Desfășurând un învățământ activ-formativ, copilul aici este sprijinit să se formeze pentru școală și viată în concordanță cu idealul educațional al școlii românești: dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a personalității „autonome și creative”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Post