Concursul Interjudeţean “Coşul Toamnei”

Concursul Interjudeţean “Coşul Toamnei” este înscris în CAEN 2016 la secţiunea concursurilor regionale.

Cadrele didactice din Şcoala Gimnazială Nr.8 Piatra Neamţ au organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ, Casa Corpului Didactic Neamţ şi Asociaţia părinţilor din  Şc. Gimnazială Nr. 8 Piatra Neamţ Concursul Interjudeţean “Coşul Toamnei” la a cincea ediţie în anul şcolar2015-2016. Au participat, cu lucrări realizate prin tehnici diverse ce includ materiale din natură oferite din abundenţă în anotimpul de toamnă, 180 de cadre didactice din 94 de instituţii partenere, şi  473 de elevi cu  lucrări pentru cele patru secţiuni: tablouri, felicitari, obiecte de decor, creaţii literare.

Toate aceste lucrări au fost adunate în expoziţii de sezon care au putut constitui oricând o bună sursă de inspiraţie şi un exemplu de bune practici pentru orice cadru didactic. Pentru valorificarea lucrărilor oferite de numeroşii participanţi din ţară s-a relizat în ediţia a treia a concursului elaborarea unei publicaţii cu ISBN ce poartă titlul proiectului.

Invalid Displayed Gallery

Cinci ediţii consecutive  au constituit o provocare atât pentru coordonatorul principal, prof. înv. primar Herdeş Cristina, cât şi pentru întreaga echipă  de proiect. După o bogată experienţă didactică, am realizat căe exemplele de bună practică trebuie împărtăşite. Și nu altcuiva decât colegilor noştri. Schimbul de experienţă realizat în urma derulării acestui proiect l-am materializat prin expoziţia ce a reprezintat o constată în cadrul fiecărei ediţii, material  PPT şi un album cu toate exponatele primite pentru ca la ediţiile următoare expoziţia să fie realizată în locaţii diferite din cercul partenerilor care au dorit să ne găzduiască.

Totodată creaţiile literare participante la concurs au fost selectate cu grijă de autorii coordonatori, după criteriul valorii şi eficienţei şipot fi folosite cu discernământ, în mod creator de toate cadrele didactice din unităţile de învăţământ din ţară, deoarece sunt menite să stimuleze interesul şi motivaţia copiilor pentru diversele activităţi extracurriculare.

Copiilor, în general, le-a  plăcut să compună rime, să deseneze, să picteze, să modeleze, să construiască diferite siluete din hârtie, însă în combinaţie cu materialele din jur  cu ajutorul cărora se pot crea imagini artistice interesante activitatea s-a dovedit mai interesantă. Lucrând cu diferite materiale, copiii învaţă să le cunoască mai bine structura şi calităţile. Din îmbinări simple de linii şi culori, copiii reuşesc să facă tot felul de jucării şi compoziţii interesante. Cu cât se lucrează mai mult cu materiale din natură, cu atât li se dezvoltă mai mult răbdarea, îndemânarea, atenţia, spiritul de observaţie, gustul estetic şi fantezia.

One thought on “Concursul Interjudeţean “Coşul Toamnei””

  1. Buna ziua,
    Asteptam cu nerabdare sa continuati concursul si va uram succes in anul scolar 2016-2017.
    Colegii de Sc. Gimn. Nr. 1 Gherla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Post